فرستاده سازمان بهداشت جهانی هشدار داد که اگر دولتها مقررات و تمهیدات بیشتری را به اجرا درنیاورند، اروپا ممکن است در اوایل سال ۲۰۲۱ با موج سوم ابتلا به ویروس کرونا مواجه شود.
دیوید نابارو، در گفتوگو با روزنامههای سوئیسی گفت که اگر کشورها شکستهایی را تکرار کنند که منجر به بروز موج دوم شده بود، موارد ابتلا به بیماری عفونی کووید-۱۹ ممکن است بار دیگر افزایش یابد.
او گفت: «آنان نتوانستند زیرساختهای لازم را در ماههای تابستان و پس از آن که موج اول را تحت کنترل درآوردند، ایجاد کنند.
اکنون موج دوم را داریم. اگر زیرساختهای لازم را ایجاد نکنند، اوایل سال آینده شاهد وقوع موج سوم خواهیم بود.»
دکتر نابارو، یک کارشناس بریتانیایی است که به عنوان یکی از شش فرستاده ویژه سازمان بهداشت جهانی برای رسیدگی به همهگیری ویروس کرونا منصوب شد. در سال ۲۰۱۷، او در تلاشی نافرجام برای رسیدن به مقام دبیرکلی سازمان بهداشت جهانی مبارزه کرد.
موارد ابتلا به ویروس کرونا در فصل تابستان در کشورهای اروپایی کاهش یافت، اما ابتلا اکنون در حال اوجگیری دوباره است.
ایتالیا شناسایی بیش از ۳۴ هزار مورد جدید را در روز یکشنبه گزارش داد و آلمان و فرانسه نیز در مجموع شاهد افزایش بیش از ۳۰ هزار موردی ابتلا بودهاند. در سوئیس و اتریش نیز روزانه هزاران مورد جدید ابتلا شناسایی میشود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
به دنبال کاهش موارد ابتلا در هفتههای اخیر در فرانسه، پیشبینی میشود که این کشور دست به تسهیل محدویتهایی بزند که از تاریخ ۳۰ اکتبر اعمال کرده است.
امانوئل مکرون، رییسجمهور فرانسه، روز سهشنبه سخنرانی خواهد داشت و ممکن است تسهیل بخشهایی از مقررات را اعلام کند.
همزمان با اقدام کشورهایی چون اتریش و ایتالیا که پیستهای اسکی در قلمرو کوهستانهای آلپ را بستهاند، دکتر نابارو به اقدام سوییس اشاره کرد که اسکی را مجاز اعلام کرده است. دکتر نابارو گفت که سوئیس ممکن است شاهد «سطح بسیار بالای ابتلا به بیماری و مرگ ناشی از آن باشد».
روزنامه سولوترنز زایتونگ، به نقل از دکتر نابارو گفت: «وقتی که نرخ ابتلا کاهش یابد و این اتفاق خواهد افتاد، آن وقت است که میتوانیم آن طور که میخواهیم آزاد باشیم. اما الان؟ آیا پیستهای اسکی باید باز شوند؟ تحت چه شرایطی؟»
دکتر نابارو از واکنش کشورهای شرق آسیا، از جمله کره جنوبی ستایش کرد که آمار ابتلا در آنها اکنون نسبتا پایین است.
او گفت: «مردم به طور کامل همکاری میکنند، آنان رفتارهایی پیشه کردهاند که کار ویروس را دشوار میکند. آنان فاصله اجتماعی را رعایت میکنند، ماسک میزنند، به هنگام بیماری خود را از دیگران جدا میکنند، دستها و سطوح را میشویند. آنها افرادی را که در زمره پرخطرترین گروهها هستند، حفاظت میکنند.»
دکتر نابارو همچنین گفت که کشورهای شرق آسیا محدودیتها را به طور دائم تسهیل نکردند.
او گفت: «شما باید تا وقتی که موارد ابتلا کاهش بیابد و در سطح پایین باقی بماند، صبر کنید. واکنش اروپا ناقص بود.»
گزارشهای بیشتر از خبرگزاری رویترز
© The Independent